Google Android OS’u bilgisayarınıza kurup deneyebilirsiniz.

Merhabalar,

Web tasarımcıların  test için  “Google Android OS” kullandıkları bilgisayara kolaylıkla kurabilirler. Bu yazımda  Android Os’un PC’ye nasıl kulacağından bahsedeceğim.

Mobil Internet Siteleri artık bir fantaziden çok, bir ihtiaç olmaya başladığını söylersem yaynılmamış olurum heralde. Mobil telefonlar için geliştirilmiş siteler yapılıyor.  Mobil telefonlar için tasarlanan siteler ,  telefon kullanıcları için çok daha kullanışlı oluyor. Türkiye’de  Mobil websiteleri yeni yeni gelişmeye başladı. Önümüzdeki 1 kaç yıl içinde Mobil internet siteleri lüks olmaktan çıkacak, bundan hiçbir şüphem yok.  Bu nedenle web arayüz tasarımcılarının  Mobil internet siteleri yapmaya başlamaları gerekir. Şuan için bile,  mobil web siteleri ile uğraşan web tasarımcı sayısı çok az olduğu için  bu alanda ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Mobil telefonlar için bir site tasarladınız. Eğer Mobil telefonunuz yok ise  sitenizi nasıl test edeceksiniz. Ya da mevcut telefonunuzda test işlemleri pratik olmuyor ise  o zaman bilgisayarınıza Android OS  kurun. Tasarım aşamasındaki sitelerinizi hemen test edin.

Kullanacağımız araçlar:

  • KVM-Qemu
  • Sun Virtualbox
  • Vmware
  • Android x86 cd imajı

Ben Virtualbox kulandım ama siz yukarıdaki başka bir alternatifi kullanabilirsiniz. Pardus Linux ya da Ubuntu Linux kullancıları  Virt(KVM-Qemu için bir kullanışlı bir arayüz) kullanabilirler.

Pc için modifiye edilmiş Android imajını aşağıdan indirebilirsiniz:

Android Gnu/linux tabanlı bir işletim sistemidir. Bu nedenle Sanal Makinelerde oluşturacağınız profil Linux olması gerekir.

Android kurulum Rehperi için tıklayın

Android kurulumu  için hazır döküman varken tekrar yazmak istemedim.  Buna gerek yok. Sorularınız olur ise cevaplamaya çalışacağım.

Kolay Gelsin..

Sonuç:

Son ekran görüntüsünde görüldüğü gibi  bilgisayarımda çalışan Apache Web Suncusuna Google Android ile bağlandım. Artık web tasarımı ya da uygulaması geliştirilebilir ya da Google Android keşfedebilirsiniz.

Ayrıca şunuda belirmek isterim: Sanallaştırma programları kullanılmadan da yukardaki imajı kullanarak şu sayfada bilgisi verilen Dizüstü ve Minilere kurulabiliyor.  O cihazlardan şuan elimde olmadığı için deneme fırsatım olmadı. Eğer deneyen biri çıkarasa yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir