Windows 10'nun iş dünyasına getireceği faydalar

Windows 10, kullanmakta olduğunuz cihazlara ve yapmak istediklerinize adapte olabilen ve bunu yaparken tutarlı, alışkın olduğunuz ve uyumlu bir deneyim sunarak daha üretken olmanıza imkân veren işletim sistemimizin yeni nesli. Peki kurumlar için ne getiriyor? Yazımızda bu konuyu ele alacağız. 

Bugün kurumsal müşterilerimizle ilişkili planlarımızı paylaşmaya başlıyoruz. Bunu geçmiştekine göre daha erken bir tarihte yapıyoruz, çünkü ticari müşterilerimizin ürün vizyonumuz hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu biliyoruz. Ürünlerimizi ihtiyaçlarına en uygun şekilde geliştirmemiz için bilgi sahibi olmaları ve geri beslemelerde bulunmaları önemli. Paylaşmak istediğimiz çok konu var ve bu yüzden önümüzdeki birkaç ay içerisinde bazı önemli konulara daha derinlemesine gireceğimiz ilave yayınlarda da bulunacağız.

Windows 10 kurumsal ihtiyaçlar düşünülerek tasarlandı

Windows 10, şirket ve çalışanları için şimdiye kadarki için en harika platformumuz olacak. Ticari müşterilerimizin özellikle Windows 10’u dikkate almalarını gerektiren birkaç sebep var. Sadece kullanıcı deneyimi açısından alışkın olduğunuz bir ürün değil. Şirketlerin ihtiyaç duydukları özellikleri direkt olarak bu ürün içerisine fazlasıyla yerleştirdik – buna kurumsal sınıfa uygun güvenlik, kimlik ve bilgi koruma özellikleri, daha az karmaşıklık ve şirketlerin modern ihtiyaçlarına yönelik daha iyi bir deneyim de dahil.

Masrafları azaltmaya yardımcı olmak için yönetim ve dağıtımı kolaylaştırdık; buna Windows 7 veya 8′den farklı olarak cihazın silinmesi ve tekrar yüklenmesini gerektiren senaryoları ortadan kaldıracak güncellemeler de dahil. Aynı zamanda şirketlere, yeniliklere adapte olma hızlarını etkileyecek daha fazla seçenek sağlıyor ve müşterilerden gelen geri beslemelere dayanan sürekli iyileştirmeler sunuyoruz.

Tek bir birleşik Windows platformu

Windows 10 ayrıca, tek bir genel uygulama platformu, tek bir güvenlik modeli ve tek bir dağıtım ve yönetim yaklaşımı sunuyor. Platformlarımızın birleşmesi sayesinde elde edilen ortak deneyim farklı cihazlarda da kullanılabiliyor. Küçük, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar, en büyük ve en güçlü bilgisayarlar, masaüstleri ve hepsi bir arada PC’ler de buna dahil.

Windows 10 ayrıca endüstriyel ve zor koşullar altında kullanmak üzere tasarlanmış cihazlar, belli bir amaç için üretilmiş sanayi çözümleri, küçük ayak izine sahip cihazlar (Internet of Things) ve konferans odalarında kullanılan 85 inçlik dokunmatik ekranlarda da kullanılabiliyor.

Çalışma ve yaşam tarzınıza göre tasarlandı

Windows 10’u öğrenmeniz gerekmeyecek. Windows 10 kullanıcı deneyimi fare ve klavye kullanıcıları için alışkın olduğunuz masaüstünde başlıyor. Geliştirilmiş Başlat menüsü deneyimi artık en çok kullanılan fonksiyon ve belgelere tek tıklamayla erişim imkanı sunuyor.

Windows 10, Snap gibi mevcut üretkenlik özelliklerini daha da iyileştiriyor. Ayrıca, modern uygulamaların masaüstünde bir pencere içerisinde çalışmasını sağlayarak dokunmaya yönelik tablet deneyimi ile fare ve klavye deneyimini birbirine yaklaştırıldı. Sonuç olarak masaüstünde masaüstü uygulamalarıyla birlikte sorunsuz bir şekilde kullanılabilen modern uygulamalar elde ettik.

Modern güvenlik tehditlerine karşı koruma

Windows 10 güvenlik ve kimlik koruması alanında, yönetimi kolay olan ve kullanıcı deneyimini etkilemeyen çok sayıda yeni iyileştirmelere sahip. Bu gelişmelerden birisi cihazlara, uygulamalara ve sitelere erişim amacıyla oluşturduğumuz ve izinsiz giriş, çalınma ve kimlik avına karşı dayanıklılığı arttıran kullanıcı kimlikleridir. Akıllı kartlar veya belirteç tabanlı sistemler gibi çok faktörlü çözüm konseptini kullanmakta ve direkt işletim sistemi içerisine entegre etmektedir; bu sayede ilave güvenlik donanımlarına ihtiyaç da ortadan kalkıyor.

Ayrıca şirketlerin ticari verilerini korumalarına yardımcı olma konusunda da ilerlemeler kaydettik. BitLocker cihazınızda yer alan verileri korusa da, bu koruma veriler cihazınızdan ayrıldıktan sonra ortadan kalkıyordu. Windows 10’da uygulama ve dosya seviyesinde muhafaza ve veri ayırma imkânlarından yararlanarak ilave bir güvenlik katmanı sunabiliyoruz. Bu sayede nerede olursa olsun veriyi takip eden bir koruma sağlayabiliyoruz. Verileriniz ister tablet veya PC’nizden bir USB belleğe, ister e-posta veya buluta gitsin aynı koruma katmanını sürdürebiliyor. Bu çözüm, hem kullanım kolaylığı hem de verilerinizin direkt olarak dosya seviyesinde korunmasına yardımcı olduğundan göze çarpıyor. Kullanıcılar artık, verilerini güvende tutmak için yöntemlerini değiştirmeye, özel uygulamalar kullanmaya veya erişilemeyen bir ortamda tutmaya ihtiyaç duymayacak.

Ağ kaynaklarına güvenli erişim, gittikçe artan hareketli işgücü nedeniyle her şirketin önemli öncelikleri arasına girdi. İnsanlar üretken kalmak için her yerden ve farklı cihazlarla kritik veri ve uygulamalara erişmeye ihtiyaç duyuyor. Windows 10, şirketlere daha güvenli ve daha kontrollü VPN erişimi sağlayabilmeleri için gerekli araçları sunuyor.

Sürekli yenilik için yönetim

Daha önce de belirttiğimiz gibi Windows 10 ile işletim sistemi dağıtımı için zaman alıcı ve masraflı sil ve yeniden yükle yaklaşımına olan ihtiyacı azaltmayı hedefliyoruz. Şirketler için uygulama uyumluluğunun kritik önemde olduğunu biliyoruz. Tüm mevcut uygulamalar için büyük bir uyumluluk sağlamak için çalışıyoruz ve bu arada uyumluluk testine yönelik araçlar da sunduk. Mevcut yönetim altyapısı ile başlatılabilecek sorunsuz, güvenilir, yerinde gerçekleştirilen bir terfi süreci oluşturduk. Şirketler, cihaz hazırlığına yönelik dinamik yeni imkânlar sayesinde, yeniden imaj oluşturmak zorunda kalmadan satın aldıkları cihazları yapılandırabilecekler.

Windows 10 müşterilerin güvende ve güncel kalmasına yardımcı oluyor

Windows 10, şirketlere daha fazla seçenek ve esneklik sağlayacak şekilde sunulacak. Bunun sonucunda şirketler, herkese aynı çözümü sağlamak yerine kullanıcı gruplarına uygun olan yenilik hızını seçebilecek.

Şirketler, hızla artan tüketici hızından yararlanmayı veya iş için kritik olan ortamlarını dışarıya kapatarak sadece güvenlik ile ilgili ve çok önemli güncellemeleri şirketlerine dahil etmeyi seçebilecek. Ayrıca, işin akışını bozmadan en son yeniliklerden yararlanması gereken fakat iş için kritik öneme sahip olmayan sistemleri için “arada” bir seçeneğe de sahip olabilecekler. Buna ilave olarak işleri açısından birisini veya diğerini seçmek zorunda da kalmayacaklar. Çünkü birçok şirketin birden çok senaryoyu kapsayabilecek karma bir yaklaşıma ihtiyaç duyacaklarını tahmin ediyoruz.

Tüketiciler ve bunu tercih eden şirketler en son güncellemeleri çıkar çıkmaz Windows Update üzerinden alabilecekler. Ticari müşteriler kendi kullanıcı gruplarını bölümlere ayırarak kendilerine uygun model ve hızı kullanabilecekler. İster Windows Update üzerinden ister yönetilen bir ortam üzerinden gelecek güncellemeleri nasıl kullanacaklarına yönelik daha fazla seçeneğe sahip olacaklar. Tüm senaryolarda ise güvenlik güncellemeler ve kritik öneme sahip güncellemeler aylık olarak sunulacak.

Tüm senaryolara yönelik yönetim

Windows her zaman, şirketlerin ihtiyaç duyduğu cihaz yönetimi imkânlarını sunmuş, Windows cihazları üzerinde tam bir kontrol elde edilmesi için Active Directory ve System Center’ın gücünden yararlanmıştı. Windows 10’da dizüstü ve masaüstü bilgisayarları ve ayrıca mobil ve bulut öncelikli senaryoları kapsaması için dahili mobil cihaz yönetimi (MDM) yeteneklerini genişleteceğiz. Müşteriler, bir yandan ihtiyaç duydukları kontrollerden yararlanırken bir yandan da Windows Intune gibi hizmetleri kullanarak bulut üzerinden yönetimin sağladığı kolaylıktan da yararlanacak. Windows 10, hangi senaryo kapsamında olursa olsun yönetim ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olacak.

İş için bir uygulama mağazası

Windows 10 içerisinde tam anlamıyla iş için kullanılacak tek bir uygulama mağazası da yer alacak. Mevcut kurumsal kimliklere, esnek dağıtıma dayanan ve şirketlerin lisanslarını yeniden almalarına veya tekrar kullanmalarına da imkân veren, uygulamaların toplu olarak satın alınabileceği birleşik ve yeni bir uygulama mağazası planlıyoruz. Şirketler, özel bir mağaza yaratabilecek ve mağazalarında ayrı bir personel deneyimi için şirketlerine ait uygulamaların yanında seçtikleri mağaza uygulamalarına da yer vererek istedikleri mağaza deneyimlerini oluşturabilecekler.

Windows 10’u deneyin

Umarız siz de Windows 10 konusunda bizim kadar heyecanlısınızdır. 1 Ekim’den itibaren Windows Insider Program adını verdiğimiz programı başlattık. Katılımcılara Windows 10’un teknik önizlemesini sunacağız. Sizi, yeni sürümleri çıkar çıkmaz ilk deneyenler arasında olabileceğiniz ve direkt olarak ürün içerisinde yer alan yeni Windows Feedback uygulaması üzerinden ürün geliştirme kararlarını etkileme fırsatı elde edeceğiniz bu programa katılmaya davet ediyoruz.

Windows 10’u beğeneceğinizden eminiz ve işiniz için yeni gelişme ve özellikler konusundaki beklentilerinizi öğrenmeyi umuyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir