Windows PC, RFID kullanarak Kilitleme / Açma

 

Merhaba!

PC’nizi / dizüstü bilgisayarınızı kilitli tuttuğunuzda kilidini açmak için ne sıklıkla parolanızı yazmaktan bıkmıştınız? Her geçen gün birkaç kez kilitlemek için alıştım ve hiçbir şey, şifreyi / PIN’i defalarca tekrar yazmayı değil, kilidini açmak istediğim her sefer rahatsız edici değil. Bir şeye ihtiyaç duyulmaya başlandığında, bunu elde etme yollarını bulmaya mecburdursunuz. Dedi ki, “zorunluluk icatın annesidir” deyince, tembel zihin benim kişisel bilgisayarımın kilidini açmak için her zaman kolay ve ucuz bir yol düşünmeye başlamıştı, bunu kilitlemek zorunda kalmıştım. Malzemelerimi incelerken bir RC522 RFID modülü buldum. İşte o zaman bir RFID sistemi kurmaya karar verdim.

RFID: Radyo frekansı tanımlama (RFID) en eski kablosuz teknolojilerden biridir. RFID cipsleri bilgiyi dijital olarak depolamak için kullanılır; bu da dijital alanlar ve radyo dalgaları aracılığıyla nesneler arasında paylaşılabilir. Süper gelişmiş olmayabilir, ancak birçok üretici, teknolojide ne kadar eski olursa olsun gerçek potansiyelini görüyor.

Bu eğitici bölümde, bir RFID kartının / etiketinin sadece bir fiske vurmasıyla Windows bilgisayarınızı kilitleyebilen / kilidini açabilen basit bir RFID sisteminin nasıl oluşturulacağını açıklayacağım. Yerdeki bu sistemle, Laptop / PC’nizi kilitlerken her seferinde daha fazla sorun çözemezsiniz.

1. Adım: Gerekli Malzemeler ve Aletler.

Bu projenin kalbi ATmega32U4 çipi ile Arduino Pro Micro’dur (veya Arduino Leonardo’yu kullanabilirsiniz) . Bu proje için ATmega32U4 çipi ile bir geliştirme kartı seçmek çok önemlidir . Bu uygulama için Arduino Uno, Mega 2560, Pro Mini veya Arduino Nano gibi geliştirme kartlarını kullanamayız. Ayrıntılar aşağıdaki basamaklardadır.

Gerekli malzemeler:

  1. Arduino Pro Micro / Arduino Leonardo .
  2. RFID kartlı MFRC-522 RFID modülü.
  3. Erkek ve dişi başlıkları.
  4. Prototip PCB kartı.
  5. Telleri.
  6. 10k ohm dirençler – 3

Gerekli araçlar:

  1. Lehim seti.
  2. Tutkal tabancası.
  3. Tel kesiciler

vb:

Adım 2: Prototip Oluşturma.

Devreyi bir PCB’ye lehimlemeden önce beton tahtasında bir prototip inşa etmenizi öneririm. Bu, bağlantıları daha iyi anlamanıza yardımcı olur ve bağlantıları bağlarken oluşan hataların herhangi birini düzeltmenize izin verir. Prototipin oluşturulması, bu projeyi dikkate alarak çok ağır bir görev değildir. Sadece birkaç bağlantı yapmamız gerekiyor ve kodu yüklemeye hazırız. Bağlantılar aşağıda açıklanmaktadır. Arduino’da birçok iğne değiştirilemez. Bu cihaz SPI veri yolunu kullandığından, anahtarlama pimlerine izin vermiyor, pimler 14, 15 ve 16 da gösterildiği gibi kalmalıdır. RST ve SDA kullanıcı tarafından belirtilmiştir.

  • RC-522 RFID modülü sadece 3.3 voltluk bir giriş gerilimi için tasarlanmıştır . Çok hassas bir cihazdır, bu nedenle yüksek değerler aşırı ısınabilir ve modüle zarar verebilir. Arduino Pro Micro’nun dışındaki VCC size 5 voltluk bir güç sağlayacaktır. 3.3 voltluk besleme gerilimi oluşturmak için devre diyagramında gösterildiği gibi bir voltaj bölücü yapın (veya 5 V ila 3.3 V’lik adım modülü kullanın). 3.3 V beslemeyi RFID modülünün VCC’sine bağlayın.
  • RST, Arduino’nun beşinci pistine. (Bu pimi kodda değiştirebilirsiniz.)
  • GND pimini yere bağlayın.
  • IRQ pin – Bağlı Değil.
  • Arduino’nun 14’üncü şutuna MISO.
  • MOSI, Arduino’nun 16’sına bağlanacak.
  • SCK Arduino’nun 15inci sırada.
  • SDA, Arduino’nun 10 numaralı pinine. (Bu aynı zamanda kullanıcı tarafından tanımlanan bir pindir.)

Hepsi bu kadar !, Basit ve kolaydır. Kabloyu bağlamanız yeterlidir ve kodu yüklemeye ve cihazı test etmeye hazırız.

3. Adım: Kod.

ATmega32u4 çipi bulunan Arduino Leonardo / Micro, dahili bir USB iletişimi barındırıyor. Bu, Leonardo / Micro’un bağlı bir bilgisayarda fare veya klavye gibi görünmesini sağlar.

Arduino’nun tuş vuruşlarını bağlı bir bilgisayara göndermesini sağlamak için keyboard.h temel kitaplığını kullanın.

Kodu buradan indirin .

Buradan MFRC522.h arduino kütüphanesini indirin .

Keyboard.h arduino kütüphanesini buradan indirin .

Kodun çalışması çok basittir.

  • RFID kartınızın / etiketinizin UID’si ve Windows şifreniz / PIN kodunuzda saklanır.
  • Doğru kart RFID okuyucuya gösterildiğinde, arduino pencereleri kilitlemek için tuş vuruşlarını ve aynı anda pencerelerin kilidini açmak için şifrenizi gönderir.
  • Pencere kilitli durumda ise, kilitleme tuş vuruşlarının hiçbir etkisi olmayacak ve komut kilitli bilgisayarın kilidini açacaktır.
  • Veya windows zaten kilitli değilse, komutlar kilitleyecektir. (Kilit açma kodu aynı anda geliyor, ancak kilitleme ve tuş vuruşlarını kilitler arasında sadece bir tutam sıklığı olduğu için Windows kilit komutunu çalıştırmaya başlar ve o sırada gelen kilit açma kodu komutunu okumaz.)

Kendiniz keşfetmek ve kullanmak için sağladığım kodda bazı küçük değişiklikler yapmak zorundasınız.

  • Prototipi bilgisayara bağlayın.
  • Araç çubuğundan araçlara gidin -> Tahta ve Arduino Leonardo’ya hem Arduino Pro mikro hem de Arduino Leonardo için Arduino Leonardo’yu seçin.
  • COM bağlantı noktasının seçili olup olmadığını kontrol edin.
  • Kodu Arduino’ya yükle.
  • Seri Monitörü açın (Ctrl + Shift + M).
  • Kartınızı / etiketinizi tarayın.
  • Seri monitörde gösterilen çıktıın ilk satırı, kartınızın / etiketinizin UID’idir. Bu değeri not edin.
  • Şimdi kod düzenleyicisine geri dönün ve ” card1 ” dizesinin değerini yeni kaydettiğiniz UID’ye değiştirin ( kodumda 41. satırda bulabilirsiniz).
  • Kodun son bölümüne gidin ve ” Keyboard.print (” ŞİFRE “); ” yazan bir satır (kodda satır sayısı 80 ) bulacaksınız . Bu değeri Windows kilit açma koduna değiştirin.
  • Şimdi modifiye edilmiş kodu arduino’ya yükleyin.
  • Prototipi test etmek için kartı / etiketi tarayın.

Bu, bilgisayarınıza RFID etiketleri kullanarak şifre girmek için kullanılan temel bir koddur. Kodu, daha fazla kart / etiket eklemek üzere değiştirebilir ve çeşitli uygulamalar için her kart için farklı şifreler ayarlayabilirsiniz.

Adım 4: Lehimleme.

Bu çok küçük ve basit bir devre. Bunu, bir prototip PCB kartına, özel bir PCB yapmak için çok zaman harcamak yerine lehimlemek daha iyidir.

Arduino ve RFID modülünü bağlamak için daima başlıkları kullanın, aksi takdirde lehimleme esnasında uzun süre ısıya maruz kalma bu kartlara kalıcı hasar verebilir.

Devre diyagramında gösterildiği gibi tüm bağlantıları lehimleyin ve arduino ve RFID modülünü PCB kartına bağlayın. RFID modülünü PCB kartı üzerine yatay olarak bağladım, bunun için bir dava açma kolaylığım için dik açılı bir dişi başlık kullandım.

Aygıtta, lehim sonrası muhtemel gevşek bağlantılar veya arızalar olup olmadığını sınayın.

Adım 5: Bir Muhafaza Oluşturma.

Bu buluşla, tasarım için çok tembel olduğumu ve bu tasarım için bir vaka yazdıracağını anladın, bu yüzden garajımda bulunan karton kutuları kullanarak basit bir muhafaza oluşturdum. Aynı kartonu kullanarak bir stand hazırladım ve kabloyu bağlamak için kasadaki delikleri ve arduino’daki LED’leri kestim. Sonra tüm kurulumu karbon elyaf dokulu etiketle sarardım ve tahtadaki LED’lerin bulunduğu delik için yarı saydam bir koyu renkli etiket çıkardı.

Davayı yapmak tamamen hayal gücünüzdür. Reklam öğesi yapıtlarınızın resimlerini aşağıdaki yorumlar bölümüne gönderin..!

Alan Phan tarafından düzgünce tasarlanmış bu davaya bakın . Tasarımı görmek için buraya tıklayın.

Adım 6: Giyilebilir bir RFID Etiketi Yapma.

Kartı kilit açma aleti olarak değiştirmek için alternatif bir yöntem düşünmüştüm, çünkü kartı taşımak ve bilgisayarın kilidini açmak için her seferinde çekmek hala zor. Aklıma gelen ilk şey bir RFID zili yapmaktı. Yüzük her zaman elimizde kalacak, bu nedenle her seferinde onu almayı unutmamak zorundayız ve bir karta kıyasla onu kaybetme endişesi yok.

Resimlerden de görülebileceği gibi, bu işleri hazırlamakta çok eğliyim, ancak elinde güzel görünmesini sağlamak için elimden gelenin en iyisini yaptım. Daha iyi görünümlü bir giyilebilir RFID etiketi yapmak için lütfen fikirlerinizin altında yorum yapın.

RFID anahtar zincirinden RFID etiketini çıkarmıştım. Koparken dikkatli olun, yoksa etiketin bobinini kesebilirler. Etiketi eski bir yüzüğe yapıştırdım ve bant ve çıkartmalarla sardı. Şimdi, bilgisayarımın kilidini açmak için yüzüğümü veya RFID kartımı kullanabilirim.

7. Adım: Sonuç.

Unutmayın, bu sadece basit bir hobi projesi ve işi mükemmel bir ev kullanıcısı için yapar. Kişisel kullanımınız için uygulamadan önce potansiyel güvenlik açıklarını düşünün. Herhangi bir güvenliği garanti edemem.

Günlük hayatımızda RFID teknolojisini uygulamak için pek çok olanak vardır. Bilgisayarımı kilitlemek / açmak için yaptım. Ne yapacaksın? Aşağıdaki yorumları bana bildirin!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir