Boot Camp 2: Windows Klavye Kısayolları

Boot Camp ile Mac’e Windows işletim sistemi kurulduktan sonra, Mac klavyesinde Windows tuş kombinasyonlarının nasıl yapılacağı en sık karşılaşılan sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazıda, bir Mac klavyesi ile Windows işletim sistemi altında tuş kombinasyonları ve kısayollarının nasıl kullanılacağını bulabilirsiniz.

1. Apple Pro Klavye

Numerik Klavye Karşılıkları

Apple Pro klavyede, ses ve ekran parlaklığını ayarlayan denetim tuşları Mac OS X’e özgü oldukları için Windows işletim sistemi altında kullanılamazlar.

2. Apple Ultra Thin Klavye

Numerik Klavye Karşılıkları

Apple Ultra Thin USB klavyede, ses, müzik, ekran parlaklığı, Exposé, Dashboard denetim tuşları Mac OS X’e özgü oldukları için Windows işletim sistemi altında kullanılamazlar.

3. Apple Kablosuz (Bluetooth) Klavye

Apple Kablosuz (Bluetooth) klavyede, ses, müzik, ekran parlaklığı, Exposé, Dashboard denetim tuşları Mac OS X’e özgü oldukları için Windows işletim sistemi altında kullanılamazlar.

4. MacBook Pro Klavye

MacBook Pro yerleşik klavyede, ses, müzik, ekran parlaklığı, Exposé, Dashboard denetim tuşları Mac OS X’e özgü oldukları için Windows işletim sistemi altında kullanılamazlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir