Visual Studio 14 CTP – c# 6.0 ve Rosyln

Sizlere Visual Studio’nun Visual Studio “14″ kod adlı bir sonraki sürümünün ilk Topluluk Teknoloji Önizlemesi’ni kullanıma sunduğumuzu duyurduğumuz için mutluyuz. Bu önizleme ile Visual Studio topluluğunun yeni sürümü test edebilmesini ve geri bildirim sağlamasını hedefliyoruz. 2015 içinde tam sürümünü yayınlamayı planladığımız Visual Studio “14″ün bu yılın sonlarına kadar eksiksiz ön sürüme ve ismine kavuşacak. Bu önizleme sürümünü, Visual Studio’nun önceki sürümlerinin bulunmadığı bir test ortamına kurmanızı öneriyoruz.

VS14_1

 

 

 

 

 

 

 

İlk Visual Studio “14” CTP’sini bu bağlantıdan indirebilir, getirdiği yeni özellikleri ve önizleme sürümündeki bilinen sorunları bu adresten inceleyebilirsiniz.

Son 3 aydır Visual Studio “14”ün önemli birer bileşeni olan birçok heyecan verici teknoloji duyurduk. Bunların arasında .NET derleyici platformumuz “Rosyln”, ASP.NET vNext ve Apache Cordova araçları da yer alıyordu. Visual Studio “14″ CTP 1 bu araçlardan bazılarını bünyesinde barındırıyor. Bu sürümde ayrıca Visual Studio “14”ün bir parçası olacak yeni C++ 11 desteğine ilk bakış da dahil olmak üzere Visual Studio’ya eklenen birçok geliştirme de yer alıyor.

.NET Derleyici Platformu (“Roslyn”) ile C# ve VB

Visual Studio “14″te C# ve VB derleyicileri ve IDE desteği tamamen .NET derleyici platformunda (“Roslyn”) yapılandırıldı. Bu açık kaynak hizmet olarak derleyici şimdi Visual Studio “14”te yapılandırma, IntelliSense, kodu yeniden düzenleme, CodeLens, hata ayıklama ve geliştiricilerin günlük olarak kullandığı diğer birçok özelliğe güç katıyor. Çoğu özellikte değişiklik yapılmadı, ancak yeni derleyici platformunun bir parçası olarak tüm geliştirme deneyiminde birçok küçük iyileştirmeler gerçekleştirildi.

Visual Studio “14” önizleme sürümünde C# kodunun yeniden düzenlenmesi desteği Satıriçi Geçici Değişken ve Görüntüleme Açıklayıcı Değişken gibi iki yeni özellikle birlikte yeniden elden geçirildi. Buna ek olarak ilk kez Visual Basic için kodun yeniden düzenlenmesi desteği eklendi.

Visual Studio “14” aynı zamanda NuGet ile birlikte gelen API’leri tamamı .NET derleyici platformu tarafından beslenen kendi analiz araçları ile destekliyor. Bu sayede siz kod yazdıkça hataları buluyor ve size otomatik düzeltmeler öneriyor.

Yeni C# ve VB geliştirici deneyimi hakkında ayrıntılı bilgiyi C# blogu ve Visual Basic blogunda bulabilirsiniz.

ASP.NET vNext

Birkaç hafta önce ASP.NET vNext ve sunucu tarafında .NET platformunun geleceği için planlarımızı duyurmuştuk. ASP.NET vNext hem bulut hem de sunucu için tasarlandı ve modüler ve her koşulda konfigüre edilebilir sistem ve web yığını yoluyla SxS kurulum seçenekleri ve yüksek düzeyde geliştirici verimliliği sunuyor.

Visual Studio “14” CTP ASP.NET vNext için Visual Studio araçlarına ilk kez göz atmanızı sağlıyor. ASP.NET 4.5 Web Uygulama şablonlarının yanı sıra ASP.NET vNext’i hedefleyen yeni şablonlar da mevcut.

VS14_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visual Studio “14” ile birlikte kullanıma sunulacak .NET’in gelecek sürümü ASP.NET vNext’in yanında geçen ay önizlemelerini duyurduğumuz biz dizi yeni .NET teknolojisini de içeriyor. Bu teknolojiler arasında Windows Mağazası uygulamaları için .NET Native, yeni nesil JIT ve Roslyn derleyiciler bulunuyor.

Visual Studio “14”teki ASP.NET vNext hakkında daha fazla bilgi için .NET Web Development and Tools blogunu ziyaret edebilirsiniz.

C++ 11/14

Visual C++ derleyicinin standart uyumluluğunun sınırlarını zorlamayı sürdürdük. Visual Studio “14” CTP C++ 11, C++ 14 ve C++ yeni özelliklerini destekliyor. Bu gelişme geçen yıl ortaya koyduğumuz C++ 11 ve C++ 14 standardı uyumluluğuna giden yol haritamız ile devam ediyor. Aşağıdaki çizelgede bu önizleme sürümünde sunduğumuz ve gelecekteki Visual Studio “14” CTP sürümleri için üzerinde çalıştığımız özellikleri gösteriyor.

VS14_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buna ek olarak Visual Studio “14″ CTP hata ayıklama, kitaplıklar ve IDE verimliliği için de yeni özellikler içeriyor.

Visual Studio “14” CTP’deki C++ geliştirmelerinn ayrıntılarını C++ blogunda bulabilirsiniz.

Visual Studio “14”ün bu erken önizleme sürümü Visual Studio ve .NET’in gelecek sürümleri için sizlerin fikirlerinizi almamıza yardımcı olacak. CTP’yi yükledikten sonra bize geri bildirimlerinizi iletmenizi bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir